Otkazan štrajk kontrolora leta, oglasili se Uprava i sindikat

Biznis 20. srp 202210:19 > 11:30
Izvor: Photo by Bing Hui Yau on Unsplash

Štrajk kontrolora leta otkazan je, javlja naša Jelena Bokun koja je sve pratila ispred Županijskog suda u Zagrebu gdje je trebalo biti održano ročište o najavljenom štrajku.

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) najavio je, podsjetimo, da će njihovi članovi od sutra štrajkati zbog preoptrećenosti kontrolora letenja i manjka stručnog kadra. Sada je objavljeno da je štrajk otkazan.

“Pregovori uvijek idu. Mislim da smo već objasnili da je Uprava od starta samo davala, ništa nije tražila. Vjerojatno je i sindikat shvatio da više naprosto nije bilo moguće. Službenu informaciju sam dobio par minuta prije početka ročišta”, rekao je predsjednik Uprave Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlado Bagarić novinarima. Što se tiče najave štrajka, kaže kako razumije da je to sindikalna akcija kojom se traže prava i da je štrajk legitiman oblik traženja prava.

“Ne bih rekao da je to dio folklora. Štrajk je dio ostvarivanja sindikalnih prava”, kaže Bagarić.

N1

Predstavnik Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja Krešimir Rakoci objasnio je da je na sjednici Izvršnog odbora odlučeno da da se štrajk otkaže i da se pokuša rješenje postići razgovorima.

“U prvom planu nam je sigurnost zračnog prometa i odredbi o radnom vremenu. Financijski dio nam je u drugom planu, s obzirom na situaciju u državi i svijetu. Želimo nastaviti pregovore, sve će biti na stolu. Pregovori su dinamični, od toliko zahtejva naći će se neki kompromis”, kaže predstavnik sindikata i dodaje kako će, ako se ne postigne dogovor oko radnog vremena, prekovremenih i opterećenje kontrolora letanja ponovno morati razmišljati o štrajku.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar