Pružena medicinska pomoć trojici čakovečkih vatrogasaca

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trojici čakovečkih vatrogasaca pružena je medicinska pomoć nakon udisanja dima prilikom gašenja požara na dvije drvene barake u Ulici Ivana Novaka u Čakovcu, koji je buknuo u utorak navečer, oko 19,15 sati, a ugašen je iza 23 sata.

Na terenu je bilo 130 vatrogasaca s 25 vozila te hitna služba i policijski službenici, potvrđeno je u srijedu na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Čakovca.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini zahvalila je svima na brzoj reakciji dodavši kako je zbog blizine benzinske postaje, Konzuma i stambene zone požar mogao završiti i puno gore.

Prema sadašnjim informacijama, izgorjelo je oko 4000 četvornih metara. Sve je stavljeno pod kontrolu i nadzor, rekla je gradonačelnica Cividini.

S obzirom na to da požar i dalje tinja, Policijska uprava međimurska napravit će očevid u četvrtak, nakon čega će se znati točan uzrok požara, dodala je.

Glavni vatrogasni zapovjednik Međimurske županije i čakovečke Javne vatrogasne postrojbe Mladen Kanižaj naglasio je da nije bilo nikakvih stradavanja i da je trojici vatrogasaca na mjestu nesreće pružena pomoć zbog udisanja dima.

“Djelatnici Hitne medicinske pomoći pružili su im pomoć, oni su dobro i sve je prošlo u redu”, istaknuo je Kanižaj.

Marko Klemenčić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije rekao je da se na društvenim mrežama brzo proširila informacija kako su na krovu azbestne ploče.

„Moram umiriti javnost. To su cementno-azbestne ploče gdje je azbest stavljen za poboljšanje svojstava. Azbest ne gori, što znači da nije bilo pretjeranog širenja tih čestica zrakom. Ako ih je i bilo, to se zagađenje smirilo prilikom gašenja požara i ne postoji opasnost za građane”, kazao je Klemenčić te dodao kako je preporuka o zatvaranju prozora dana radi predostrožnosti.

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca i dobrovoljnih vatrogasnih društava okolnih mjesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.