Jesen stiže: Isprobajte sjajan recept za juhu od bundeve

Cooking 09. ruj 202210:22 0 komentara
Pexels

Dolaskom hladnijeg vremena mnogi vole pripremati tipična jesenska jela i zagrijati hladne večeri, a jedan od 'hitova' za rujan svakako je juha od bundeve; sada ju uz ovaj jednostavan recept možete i sami pripremiti lakše nego ikad!

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

2 glavice luka, sitno nasjeckane

1 kg bundeve, oguljene, bez koštica i nasjeckane na komade

700 ml povrtnog temeljca ili pilećeg temeljca

150 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i lagano ga pržite oko 5 minuta, dok ne omekša.

U lonac dodajte bundevu, narezanu na kockice, pa nastavite kuhati 8-10 minuta, povremeno miješajući dok ne omekša i postane zlatna.

Ulijte temeljac i začinite solju i paprom. Pustite da zavrije, a zatim pirjajte 10 minuta dok bundeva ne postane jako mekana.

Ulijte vrhnje za kuhanje i zagrijte ga do vrenja, a zatim pomiješajte sve sastojke ručnim mikserom. Za dodatno kremastu juhu, možete je procijediti kroz sito, piše Good Food, a prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!