Dolaskom hladnijeg vremena mnogi vole pripremati tipična jesenska jela i zagrijati hladne večeri, a jedan od 'hitova' za rujan svakako je juha od bundeve; sada ju uz ovaj jednostavan recept možete i sami pripremiti lakše nego ikad!
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
2 glavice luka, sitno nasjeckane
1 kg bundeve, oguljene, bez koštica i nasjeckane na komade
700 ml povrtnog temeljca ili pilećeg temeljca
150 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i lagano ga pržite oko 5 minuta, dok ne omekša.
U lonac dodajte bundevu, narezanu na kockice, pa nastavite kuhati 8-10 minuta, povremeno miješajući dok ne omekša i postane zlatna.
Ulijte temeljac i začinite solju i paprom. Pustite da zavrije, a zatim pirjajte 10 minuta dok bundeva ne postane jako mekana.
Ulijte vrhnje za kuhanje i zagrijte ga do vrenja, a zatim pomiješajte sve sastojke ručnim mikserom. Za dodatno kremastu juhu, možete je procijediti kroz sito, piše Good Food, a prenosi Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!