Recept za juhu od batata i mrkve: Idealno za hladne dane

Cooking 14. stu 202411:23 0 komentara
gusta narančasta juha u bijeloj zdjelici s preprečenom šnitom kruha na rubu zdjelice
Pexels

Batat spada u takozvanu superhranu - sadrži vlakna, minerale i vitamine, a nema puno kalorija.

Juha od batata i mrkve priprema se jednostavno i od svakodnevnih sastojaka, odlična je okusa, na tanjuru izgleda poput malog umjetničkog djela, a pojačana tajnim sastojcima, pravi je eliksir zdravlja, taman za hladnije dane, prenosi Pun kufer.

Sastojci za juhu od batata i mrkve:

– 2 batata

– 4 mrkve

– 1 glavica luka

– 2 režnja češnjaka

– 1 čajna žličica maslinova ulja

– 1,5 l povrtnog ili pilećeg temeljca

– 1/2 čajne žličice kurkume

– crni papar

– 1 – 2 žlice svježe sjeckanog peršina

Priprema juhe od batata i mrkve:

Mrkvu i batat operite, ogulite i narežite na komade.

Na zagrijanom maslinovu ulju u loncu dinstajte luk i češnjak, a nakon toga dodajte mrkvu i batat i dinstajte.

Potom dodajte povrtni ili pileći temeljac te začine i ostavite da se kuha oko 15-20 minuta.

Kad je juha kuhana, izmiksajte je u blenderu ili štapnim mikserom.

Prelijte juhu u zdjelice i pospite svježim peršinom.

Juha će se savršeno slagati s toplom kriškom domaćeg kruha.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!