Krpice sa zeljem, jelo koje se redovito nalazi na jelovniku mnogih obitelji, izuzetno je zdravo, a istovremeno lako za pripremu: potrebna su vam samo 4 sastojka i 30 minuta.
Ovo je jelo koje je nekad bilo iznimno popularno, a danas smo ga zaboravili. Kupus je prava riznica vitamina i minerala, a istovremeno je bogat vlaknima.
Vlakna pridonose zdravom probavnom sustavu i produžuju osjećaj sitosti, što je korisno i kada pokušavate smršavjeti.
Sastojci:
– 1 glavica kupusa (1-1,5 kg)
– ulje za prženje
– sol i papar po ukusu
– 250 grama krpica (tjestenina kvadratnog oblika 2×2 cm) ili druge kratke posne tjestenine
Način pripreme:
Na ulju pirjajte kupus narezan na rezance u poklopljenoj posudi. Kupus tijekom pirjanja ispušta vlastiti sok pa nije potrebno dodavati vodu.
Posolite i popaprite po ukusu. Kad kupus omekša, što je otprilike nakon dvadesetak minuta, dodajte krpice, tj. tjesteninu, koja je prethodno skuhana i ocijeđena.
Sve zajedno dobro promiješajte i poslužite, prenosi Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!