Za blistave čaše bez ogrebotina: Ovo su trikovi za pravilno pranje u perilici

Lifestyle 16. sij 202406:55 0 komentara
Unsplash/Ilustracija

Održavanje čaša sjajnim i bez ogrebotina tijekom pranja u perilici posuđa zahtijeva određenu pažnju i pristup.

Evo nekoliko korisnih savjeta kako biste osigurali da vaše čaše budu blistave i očuvane.

Pravilno rasporedite čaše

Postavite čaše na gornju policu perilice tako da se ne dodiruju ili ne sudaraju tijekom ciklusa pranja. Ovo će spriječiti mogućnost ogrebotina koje nastaju zbog trljanja jedne o drugu, piše Informer.

Koristite odgovarajući program

Odaberite nježniji program pranja namijenjen staklenim posudama i čašama. Ovi programi imaju blaže cikluse pranja koji smanjuju rizik od oštećenja.

Koristite odgovarajući deterdžent

Birajte deterdžent koji je namijenjen za stakleno posuđe i koji ne sadrži abrazivne materijale. Ovi deterdženti obično imaju manje agresivne kemikalije koje mogu očistiti čaše bez oštećenja površine.

Ispravno podešavanje temperature

Izbjegavajte ekstremne temperature pranja. Previše vruća voda može uzrokovati pucanje stakla, dok previše hladna voda može završiti neopranim čašama.

Prilagodite temperaturu prema preporukama proizvođača deterdženta i perilice za pranje posuđa.

Pažljivo sušenje

Ako je moguće, uključite funkciju sušenja ili pažljivo ručno osušite čaše kako biste izbjegli vodene tragove ili mrlje koje mogu nastati tijekom prirodnog sušenja.

Možete ih obrisati čistom pamučnom krpom koja ne ostavlja dlačice.

Kako ukloniti mrlje

Neka pića mogu obojiti staklo pa ono tako postaje zamućeno ili zamrljano, pogotovo od crno vina. To se lako može riješiti pomoću octa. Topal ocat ulijte u čaše ili napunite plastičnu posudu s octom pa onda potopite čaše u nju. Neka ostanu potopljene sat vremena. Nakon toga pomoću četke za vinske čaše izribajte mrlje koje se obično nalaze na dnu. Isperite i osušite čaše kao inače.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!