Tajna je u korištenju pećnice.
Pohati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila. Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u krušne mrvice. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohati.
U međuvremenu upalite pećnicu na oko 200 stupnjeva, ovisno što pohate – za meso treba više vremena, dok povrću ne treba dugo. U tepsiju stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću pećnicu, prenosi 24sata.hr.
Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohanje i premažite ih odozgo uljem. Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu.
Na isti način moguće je ispeći i ćevape ili pljeskavice. Na primjer, ako radite hamburgere ispecite meso na taj način, na kraju po njemu posložite listiće sira, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub protvana. Tako će se zagrijati i postati hrskavije. Izvadite iz pećnice i poslužite uz omiljeni umak i povrće.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!