Johnny Depp na sudu izjavio da nikada nije udario ženu

Showbiz 20. tra 202209:17
GIUSEPPE CACACE / AFP, Ilustracija

Zvijezda "Pirata s Kariba", američki glumac Johnny Depp zanijekao je da je ikad udario ženu dok je u utorak svjedočio na sudu u Virginiji u predmetu za klevetu protiv svoje bivše supruge, glumice Amber Heard koja ga je optužila za obiteljsko nasilje.

U trosatnom svjedočenju pred sudom, koje će se nastaviti i danas, glumac je govorio o optužbama Amber Heard te o svojoj zloupotrebi opojnih droga.

“Moj cilj je istina”, rekao je Depp na početku svjedočenja.

“Bilo je svađa i stvari takve prirode, ali nikada u životu nisam dosegao točku u kojoj sam udario gospođicu Heard. Niti sam ikada u životu udario ijednu ženu”, rekao je Depp članovima porote okružnog suda u Fairfaxu.

Glumac je kazao i da “gnusne i uznemirujuće” optužbe o fizičkom zlostavljanju koje je Heard iznijela protiv njega “nisu utemeljene ni na kakvoj istini” te da su za njega “predstavljale potpuni šok”.

Jedan od Deppovih odvjetnika upitao ga je zbog čega je pokrenuo tužbu za klevetu protiv svoje bivše supruge.

“Osjećao sam odgovornost da se zauzemem, ne samo za sebe, već i za svoju djecu,” odgovorio je Depp. “Želio sam svoju djecu zaštititi od svih užasnih stvari koje su morali čitati o svome ocu, a neistinite su. Neobično je kad si, slikovito govoreći, jednog dana Pepeljuga, a potom za 0,6 sekundi postaneš Quasimodo”, dodao je.

Glumac je govorio i o burnome odnosu svojih roditelja te o tomu da su on, njegova braća i sestre bili izloženi verbalnom i fizičkom zlostavljanju svoje majke.

Kazao je i da je prvo iskustvo sa zloupotrebom lijekova za smirenje imao s otprilike 11 godina kada je uzimao tablete koje je majka dobivala na recept “da bi pobjegao od kaotične situacije u kojoj su živjeli”.

Ubrzo nakon toga je počeo koristiti marihuanu, a potom je probao i ostale opojne supstance.

Sudski proces počeo je prošli tjedan, a Deppu je ovo prva prilika da o slučaju progovori javno.

Glumac je tužio bivšu suprugu zbog njezina teksta u Washington Postu iz 2018. godine u kojemu je pisala o svome iskustvu s obiteljskim nasiljem. Premda nije spomenula Deppa imenom, raniji događaji su ukazivali na to da piše o njemu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.