Okršaj u Varaždinu: 65-godišnjak grizao policajce pa se umiješao njegov 91-godišnji otac – sjekirom

Vijesti 25. srp 202412:28 1 komentar
policija na mjestu zločina
Ilustracija N1 / Ana Raić

Dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Varaždin prilikom postupanja napao je 65-godišnjak, udario jednoga od njih u usta i pokušao ga ugristi za vrat, a njegov 91-godišnji otac policajcima je prijetio sjekirom, objavila je policija u četvrtak.

Dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Varaždin prilikom postupanja napao je 65-godišnjak, udario jednoga od njih u usta i pokušao ga ugristi za vrat, a njegov 91-godišnji otac policajcima je prijetio sjekirom, objavila je PU  varaždinska u četvrtak,

Prekršio mjeru opreza, pokušao ukrasti oružje

Službenici su zaprimili dojavu građanina da 65-godišnjak krši propisanu mjeru uspostavljanja kontakta šaljući mu poruke.

Zatekli su 65-godišnjaka u dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora.

Muškarac se oglušio na pozive i počeo se udaljavati, policajci su ga sustigli pa ga oborili i savladali radi sprječavanja bijega i napada na njih.

Muškarac je pokušao policijskom službeniku uzeti lisice, palicu i službeni pištolj, u čemu je spriječen.

Umiješao se i otac – sjekirom

Tijekom postupanja, policajcima je s leđa prišao 91-godišnji otac 65-godišnjaka te ih počeo vući i pokušavao odmaknuti od svog sina, nakon čega je krenuo prema gospodarskoj zgradi, a 65-godišnjak je tijekom privođenja u službeno vozilo udario jednog od policajaca u usta te ga u nekoliko navrata pokušao ugristi za vrat.

Također je nekoliko puta udario u krov službenog vozila i oštetio ga, a policajcima je prijetio smrću.

Iz dvorišta je tada prema policajcima krenuo 91-godišnjak sa sjekirom u rukama te se oglušio na njihove naredbe da se zaustavi i baci sjekiru, zbog čega mu je jedan od policajaca istrgnuo sjekiru iz ruku, nakon čega se smirio.

Obojica muškaraca su privedena u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje. Protiv 91-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog napada na službenu osobu, dok će 65-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi i prijetnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare