Tutić: 'Nisu platili da Moju domovinu puštaju u frizeraju'

Vijesti 28. stu 201414:47 > 14:56
Cropix/Goran Mehkek

Kada se 11. studenog na predstavljanju programa Kolinde Grabar Kitarović zaorila iz zvučnika pjesma Moja domovina, u stožeru HDZ-ove kandidatkinje sigurno se nisu nadali pozivu autora pjesme, Zrinka Tutića koji je od njih tražio dodatan novac za izvođenje, iako je HDZ platio već ZAMP-u.

HDZ-u je ZAMP za izvođenje 16 pjesama na skupu u Westinu naplatio 700 kuna. Obrazac na stranicama ZAMP-a je ispunjen te je stigla faktura koja je plaćena, prenosi tportal.

Nekoliko dana nakon tog događaja stožeru Kolinde Grabar Kitarović javlja se Zrinko Tutić i traži 20 tisuća eura. Glasnogovornik stožera Mladen Pavić kaže nam kako je Tutić tu svotu očito tražio za eventualna buduća izvođenja Moje domovine. “Ta je pjesma tamo puštena i nakon toga nije bilo izvođenja. Tutić želi prodati nešto što je već prodano”, poručuje Pavić.

S druge strane, Tutić tvrdi da je velika razlika izvodi li se pjesma kao podloga u nekom kafiću ili ‘frizeraju’ ili u propagandne svrhe. “Kada se krene od pogrešne premise onda stvari dobivaju drugačije značenje. Javno izvođenje je jedno, a korištenje u propagandne svrhe nešto posve drugo”, kaže Tutić za tportal. Pokušao je tu razliku dočarati na slijedeći način: “Obaveza lokala i frizeraja je platiti za izvođenje. No ako se u tom lokali ili frizeraju događa promocija recimo neke knjige, to je onda posve drugo”.

Tutić kaže da s HDZ-om pregovara jer je njemu u interesu da se njegove pjesme izvode. Tvrdnje iz HDZ-a da iz ovog skandala i Tutića stoji zapravo Ivo Josipović, autor nije želio komentirati. Naime, prema pisanju Večernjeg lista, Tutić navodno radi pjesmu za kampanju aktualnog predsjednika.