Bacio Molotovljev koktel na HZZO – zbog toplica

Vijesti 08. lip 201513:01 > 13:02
Bozidar Vukicevic / CROPIX

U Splitu napad na zgradu Zavoda za zdravstveno osiguranje. Četrdesetogodišnjak je u urede u prizemlju ubacio molotovljeve koktele i tako izazvao požar. Nitko nije stradao, a napadača je policija brzo uhitila.

I dok se čekaju rezultati policijskog očevida i istrage, Splitom su počeli kružiti neslužbeni scenariji nemilog događaja. Prema njima riječ je bila o pravom gerilskom napadu. Počinitelj je došao pred urede Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje naoružan većim brojem improviziranih zapaljivih naprava poznatih kao molotovljevi kokteli te ih bacio u urede u prizemlju zgrade.

I policija je vrlo brzo izišla na teren i uspjela je ekspresno privesti osumnjičenog počinitelja.

O motivima ovog zločina više će se znati u narednim danima nakon što policija objavi rezultate istrage. Ono što se moglo čuti na licu mjesta jest kako je počinitelj na ovaj način reagirao nakon što je dobio rješenje prema kojem mu je odobreno liječenje u toplicama pored Makarske, umjesto u željenim Krapinskim. Također neslužbeno doznajemo kako je riječ o čovjeku kojem je već prije izrečena zabrana dolaska u prostorije HZZO-a zbog prijetnji i agresivnog ponašanja.