Električar Renato uznemiravao Plenkovića, pravio se da jedna poznata žena: Zvao je i ravnatelja SOA-e

Vijesti 21. kol 202411:34 2 komentara
Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL

Električar Renato pretvarao se da je glavna državna odvjetnica te je premijeru Andreju Plenkoviću slao mailove, ali uznemiravao je i ravnatelja SOA-e, policajce... Nekima je prijetio i smrću.

Protiv električara Renata V. (38) podignuta je optužnica jer se pravio da je, sada bivša glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, a uznemiravao je ni više ni manje nego premijera Andreja Plenkovića.

No, imao je Renato V. pik i na druge institucije i pojedince, a nekima je prijetio i smrću. Posljednja u nizu optužnica adresirana na njegovo ime je ona zbog bivše glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. Tijekom svibnja 2020. u Češkoj i Švedskoj Renato V. izradio je nevjerodostojnu adresu elektroničke pošte glavne državne odvjetnice [email protected], piše Jutarnji list. S te adrese je 20. svibnja 2021. u 3:17 s poslao e-mail predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću. Naslovio ga je “Poziv”, a u sadržaj je, prepun pravopisnih grešaka, napisao: “Poziv za ispitivanje radijskog kaznenog djela. Osumljičani ste za izdavanje Republike Hrvatske i njihovog naroda.”

Tužitelji traže kaznu

Od suda zagrebački tužitelji traže da ga se kazni s godinu dana zatvora. Renato V. inače rodom iz BiH živi u Švedskoj gdje je ispitan na temelju europskog istražnog naloga i sve poriče. Ima niz optužnica. Prošle godine Renato V. optužen je da je sa svog švedskog broja zvao SOA-u i dvojicu policajaca.

“Bog će te kazniti, ali je ruka od čovjeka jača od ruke Boga”, poručio je ravnatelju SOA-e Danielu Markiću. U svom pozivu spomenuo i ravnateljevu kćer dajući mu time do znanja da će joj nešto loše napraviti.

Policajca zvao preko stotinu puta

Istraga se zahuktala zbog te poruke, ali se Renato V. svejedno, s odmakom od godinu dana, odlučio okomiti, također iz Švedske, i na dvojicu policajaca iz Odjela za zakonitost postupanja, kojima je uznemiravao čak i obitelj, kao i susjede.

Jednog je policajca tako zvao preko stotinu puta na mobitel, a uspio se domoći telefonskih brojeva i njegove supruge i djeteta te članova obitelji. U jednom od poziva policajčevu šogoru rekao: “Slikaj se s njim jer će ti to biti zadnja uspomena s njime. Uskoro će biti ubijen.”

Zvao je i u Sabor žaleći se da mu je oduzeto dijete kojem on nije biološki otac, nego jedan uzvišeni političar, i da će upucati šefa SOA-e čim ga vidi.

Istražiteljima je opisao i svoj slučaj zlostavljanja žene s kojom ima dijete, a zbog čega je bio i pravomoćno osuđen. U svojim telefonskim uznemiravanjima zbog skrbništva nad djetetom iz 2013. godine obrušio se na cijeli državni aparat, od premijera i predsjednika RH pa do policajaca i ravnatelja SOA-e.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare