Furio Radin za N1 otkrio zašto na izbore ide kao da mu je prvi put

Vijesti 04. tra 202417:12 1 komentar

Furio Radin, kandidat za zastupnika talijanske nacionalne manjine gostovao je u Newsroomu u kojem je s Ankom Bilić Keserović razgovarao o nadolazećim parlamentarnim izborima.

“Zadnja sam osoba koja može govoriti o regularnosti izbora. Sigurno je da su specifični. Predsjednik Republike bi trebao biti iznad svakodnevne politike, ali ima pravo reći svoje mišljenje kao što i ja o tome što je rečeno. Mislim da je bilo bolje da se nije toliko umiješao u svakodnevnu politiku jer mora braniti i mene i Andreja Plenkovića s kojim se ne slaže, mora braniti sve građane Hrvatske jer je on prvi građanin”, rekao je najduži saborski zastupnik Furio Radin koji je u Hrvatski sabor prvi put ušao 1992., prije punih 32 godine.

“Nadam se da se izbori neće poništiti, postoji rok za formiranje Vlade. Nadam se da će se formirati jedna vlada koja će se moći baviti konkretnim pitanjima koji se tiču građana i dobrobiti građana. Prije šest mjeseci sam imao imao spremne polupune kutije mojih stvari te sam mislio da je to moj zadnji mandat, no nakon toga u Talijanskoj Uniji dogodile su se određene stvari koje smatram nepoželjnima. Pogotovo jer se tiču slovenskog i hrvatskog djela naše manjine i treba iskustva da se stvar stavi na svoje mjesto. Talijanska unija ima krize i ciklički ih moramo rješavati. Kad napravimo stol koji će početi rješavati takve probleme, moja misija u politici će biti završena.

“Idem na izbore kao da idem prvi put. Zašto? Jer poštujem ljude. Poštujem sve. Kad sam bio sam kandidat obišao sam sve naše 44 zajednice. Sigurno ću poštivati svoje protivnike jer sve drugo je pogrešno.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare