Goran Gerovac: Zloćudna fraza “komuniciranje politike” znači da političar smatra da nešto nije u redu ili sa mnom ili s politikom

Vijesti 12. lip 202415:47 0 komentara

"Pojavila se grozomorno zloćudna fraza 'komuniciranje politika'. Politike se provode, a ne "komuniciraju. Kad političar to kaže, znači ili da me podcjenjuje i da misli da sa mnom nešto nije intelektualno u redu, ili nešto nije u redu sa samom politikom," kazao je u N1 Studiju uživo urednik Obzora Večernjeg lista Goran Gerovac.

Osvrnuo se i na skandal Nikole Bartulice: “Ako je nevin, to je mogao riješiti iskrenim odgovorom u jednom danu. Kod Penave sam vidio ne samo političku, nego i ljudsku zabrinutost.”

“I ja sam začuđen jačanjem desnice, ali zbog sporosti tog procesa. Okolnosti u Uniji pogoduju radikalnoj desnici. Ona možda nema snage sama doći na vlast, ali ako se to dogodi uz pomoć ‘prihvatljivih’ uglađenih konzervativaca, to bi kao i 30-tih mogao biti Molotovljev koktel za sve nas,” upozorava Gerovac.

Nakon što je poslušao konferenciju za medije Ivana Penave, koji se obrušio na Bartulicu i tražio od njega da odgovori na pitanja, Gerovac kaže: “Pitanje je je li ovo amortizacija štete, ili su spremni i na nešto konkretno. Domovinski pokret se mora upitati tko su i što su njihovi članovi te bi li dio ljudi koje su nekritički primili u stranku mogao dovesti u pitanje ono što su proklamirali?”

Penava je na konferenciji pojašnjavao i da neće dovoditi u pitanje koaliciju s HDZ-om iako će novi šef Odbora za ljudska prava biti Milorad Pupovac.

“Je li Pupovac baš središnja figura hrvatske politike kako ga predstavljaju? Napravio je više dobroga za hrvatsko društvo nego za srpsku zajednicu, on razumije politiku. Čačka se po otvorenim ranama umjesto da ih se pusti da zacijele. Pogledajte Freda Matića, koji ima razloga da bude ogorčen na cijeli svijet. Ali on je taj užas koji je proživio pomirio su sebi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!