Jandroković o jesenskom zasjedanju i preseljenju Sabora: Očekujem civilizirane rasprave

Vijesti 17. ruj 202413:49 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je u utorak da je sve spremno za početak nove saborske sjednice kao i da tijekom jesenskog zasjedanja očekuje podizanje kvalitete saborskih rasprava.

“Sve je spremno za sutrašnju sjednicu i radujem se početku”, izjavio je Jandroković u Saboru koji zasjeda na novoj lokaciji vojnog učilišta Franjo Tuđman na zagrebačkom Črnomercu.

Zadovoljan što je zgrada Sabora na novoj lokaciji potpuno spremna, Jandroković je još jednom zahvalio svima koji su protekla dva mjeseca sudjelovali u preseljenju i prilagodbi prostora.

“Zgradu smo potpuno priveli svrsi, imamo samo još neke sitne radove koji neće utjecati na rad saborskih zastupnika. Iako je manji, imamo kvalitetan i funkcionalan prostor. Vjerujem da će zastupnici moći dobro obavljati svoj posao”, kazao je.

Dodao je da svi saborski klubovi imaju svoje prostorije, kao i da su oni kojima prostorije još nisu spremne dobili zamjenske.

Jandroković je poručio i kako s novom sjednicom očekuje da će se kvaliteta saborske rasprave podići na višu razinu. “Sabor je središnje mjesto hrvatske politike, predstavničko i zakonodavno tijelo i obaveza je svih nas koji smo izabrani od naroda da kvalitetno radimo svoj posao. Očekujem političku borbu,  ali u okvirima civiliziranih rasprava, korektnog pristupa i međusobnog uvažavanja”.

“I do oporbe je kakva će biti kvaliteta rasprava, kakav će duh prevladavati, duh međusobnoj uvažavanja ili međusobnog optuživanja i neugodnih riječi” , napomenuo je.

Saborska sjednica počinje u srijedu aktualnim prijepodnevom i izvješćem premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća. U nastavku tjedna Sabor će raspravljati o zakonima vezanim za stanovanje, a nakon toga o poreznoj reformi, rebalansu proračuna i proračunu, ustavnim sucima…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!