Utjecajni medij dao lošu reklamu hrvatskom turizmu: “Nikad više tamo, ni pod koju cijenu!”

Vijesti 09. kol 202417:20 4 komentara
Marko Juric/PIXSELL

Utjecajni austrijski Kronen Zeitung detektirao je dvije najveće boljke hrvatskog turizma, barem kada su u pitanju turisti koji nam dolaze sa sjevera i zapada Europe. Problem su cijene i poteškoće u prometu, piše Zeitung. Austrijance posebno smetaju zastoji zbog gradilišta tunela na A10 prema Koruškoj.

Turisti iz Salzburga već dugi niz godina biraju Hrvatsku kao destinaciju za svoj ljetni odmor, no čini se da se to mijenja, pišu Austrijanci.

Hrvatska je inače poznata kao najpopularnija austrijska destinacija za odmor na Mediteranu do koje se može doći automobilom.

No, i ta prednost se topi, ako na drugim poljima ne uložimo više od konkurencije. Što ne činimo.

Cijene su visoke, a iz struke se sve češće čuju apeli usmjereni ka iznajmljivačima i ugostiteljima da cijenu mora pratititi i kvaliteta.

Dakle, minuse hrvatskog turizma smo i sami detektirali.

Krone Zeitung piše i o neuobičajeno toplom Jadranu, ali na to ne možemo sami utjecati.

Čini se da turisti koji su godinama bili vjerni Hrvatskoj odustaju od nas. Cijeli članak objavljen je pod naslovom ‘Hrvatska? Ne više, ni pod koju cijenu!‘. Rezultati ovakvih objava o Hrvatskoj mogli bi doći na naplatu već nagodinu.

Zeitung piše kako je Italija, kao druga najpopularnija destinacija Austrijanaca dugo bila skuplja, posebno u segmentu smještaja i hrane, no nakon uvođenja eura to više nije slučaj.

Također, i dalje je velika potražnja za Grčkom, kao i za Turskom. Turska, piše Krone zeitung, odnosi bodove sa svojim omjerom cijene i cjelokupnog dojma.

I Turska i Tunis nude atraktivne all inclusive ponude za obiteljske aranžmane. Stoga ne čudi da Zračna luka Salzburg bilježi rast broja letova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare