Ministarstvo kulture oglasilo se o uhićenju glavnog ravnatelja HRT-a

Vijesti 30. lip 202118:27 > 18:33 1 komentar
N1

Iz Ministarstva kulture i medija priopćili su u srijedu, u vezi s uhićenjem glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, da će se uskoro izvijestiti o daljnjim koracima koji će se poduzeti kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje HRT-a u novonastalim okolnostima.

“Podsjećamo da glavnog ravnatelja HRT-a imenuje i razrješava Hrvatski sabor te ćemo vas uskoro izvijestiti o daljnjim koracima koji će se poduzeti kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje HRT-a u novonastalim okolnostima“, izvijestili su iz Ministarstva kulture i medija.

Također, istaknuli su da nemaju nikakve spoznaje o predmetu istrage nad Kazimirom Bačićem i da očekuju da nadležna tijela izvijeste javnost o razlozima uhićenja.

PROČITAJTE JOŠ

U priopćenju su naveli i da, sukladno Statutu HRT-a, glavni ravnatelj ima zamjenika koji ga u slučaju njegove odsutnosti privremeno mijenja i ima sve ovlasti, obveze i odgovornost glavnog ravnatelja.

Uhićenje glavnog ravnatelja HRT-a Bačića ranije je kratko komentirala ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Po statutu HRT-a, glavni ravnatelj ima osobu koja ga zamjenjuje, pa ne očekujem nikakve poteškoće u funkcioniranju HRT-a, kazala je Obuljen Koržinek, uz napomenu da nema nikakvih saznanja o tom slučaju osim onih iz medija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare