Načelnik općine Višnjan: Nama masovni turizam nije interesantan, ne želimo ga

Ekonomija 25. srp 202414:22 0 komentara

Općina Višnjan danas slavi svoj dan. Obilježava se na tradicijski način, a ostaju vjerni i vrijednostima koje privlače mlađe generacije. Načelnik općine Višnjan Angelo Mattich javio se u N1 Studio uživo.

“Želimo i mlade što više uključiti u život zajednice, da ne budu izolirani. Posebno me veseli to što ostajemo pri tradicijskim vrijednostima koje imamo”,rekao je Mattich i dodao da u Višnjanu ne preferiraju masovni turizam.

“Nama taj masovni turizam nije interesantan. Otkad sam prisutan u politici i vodim općinu stalno govorim da ne želim da Višnjan postane turistička spavaonica grada Poreča jer mi smo periferija grada Poreča i zapravo jedan prekrasan ruralni prostor. U ovom trenutku nemamo gužve niti ne želimo imati gužve.

Želimo da turisti uživaju u miru, da uživaju u skladu s prirodom i sa stanovništvom koje ovdje živi cijele godine. Želja je da sačuvamo naš ruralni prostor od masovnog turizma jer ćemo time imati veću vrijednost i prostora i moći ćemo učiniti sklad između turista i stanovništva”, kaže Mattich.

Dodaje i da vode računa i o tome da im se ne pojavljuje čudna masovna divlja gradnja koja se ne uklapa u njihov ruralni prostor.

Nema odseljavanja stanovništva

Dodao je i da mladi ostaju u Višnjanu

“Poznati smo po izvanrednim vinogradarskim položajima i veliki broj mladih se prihvatio posla u tom sektoru. Nismo imali odseljavanje stanovništva. Nama su sva djeca upisana u jaslice i vrtić, a radna mjesta su nam sva popunjena”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!