Kutleša: Teorije koje pod krilaticom jednakosti brišu sve razlike bijeg su od Boga

Vijesti 15. kol 202413:15 1 komentar
Zeljko Hladika/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša rekao je u četvrtak na misi u Mariji Bistrici kako su pitanje smrti i spola teme koje zaokupljaju modernog pojedinca ocijenivši kako su teorije, koje pod krilaticom jednakosti brišu sve razlike, samo drugo lice bijega od Boga.

“Zaokupljaju nas jer su i spol i smrt neodvojivi od nas. Prate nas, a nemamo vlasti nad njima. Ne možemo svojevoljno raspolagati tim dostojanstvom, osim ako ne želimo poljuljati temelje samog života do njegova uništenja. Bijeg od spola i smrti bijeg je od naše ogoljenosti pred Bogom”, kazao je Kutleša.

Ustvrdio je kako su teorije, koje pod krilaticom jednakosti brišu sve razlike, samo drugo lice bijega od Boga kojeg doživljavamo sucem, a ne svojim ocem.

Okupljene vjernike pozvao je sudjelovati u poslanju Crkve i preporodu ljudi istaknuvši kako ih Crkva čeka te da njoj nisu potrebni službenici, već apostoli.

“Pitam vas gdje je nestalo naše oduševljenje za vjerom zbog koje smo se odrekli svega drugoga? Zar je umanjilo njegov sjaj pred zamamnim blještavilom dobra ovoga svijeta? Zar je moguće da je slijepilo toliko da naši teolozi i znanstvenici svih usmjerenja šute i podliježu trendovima sumnjivih eksperimenata i neprovjerenih teorija koje postaju normom kojoj se prilagođavaju zakonodavstva i naše prakse?”, kazao je Kutleša.

Osvrnuo se i na poniznost, naglasivši kako bez poniznosti ostajemo robovi raspadljivosti.

“Propisi naravnog zakona i evanđelje najsigurniji su temelj svakog ljudskog napretka i uređenog društva, a oholost, sebičnost, egoizam ipak priječe da im se podvrgnemo. Kao vjernici, pozvani smo biti svjetlost svijeta, nositelji nade, ljubazni promotori istine o čovjekovu dostojanstvu”, poručio je nadbiskup.

Povodom blagdana Velike Gospe tisuće se vjernika okupilo na svetoj misi u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare