FOTO / Opet je gorjela plastika u Dravi International: Vatrogasci spriječili širenje požara

Crna kronika 07. kol 202415:47 > 17:04 7 komentara
Vatrogasci gase požar u Dravi International
Borna jaksic/PIXSELL

Nije prošlo ni godinu dana otkako se u osječkoj tvrtki Drava International dogodio megapožar na otvorenom skladištu plastike, a na istom mjestu danas u poslijepodnevnim satima to se ponovilo.

Iz JVP Osijek su na teren poslali ekipe s dva vozila te je u tijeku podizanje i ljudi iz pričuve, a u pomoć stižu i postrojbe iz tri lokalna DVD-a. Potvrđeno je i da su građani dojavili za požar u 15:13 te da je reakcija hitnih službi bila brza.

Požar je izbio na istom onom otvorenom skladištu kao i prošli put, a i sada su tamo ogromne količine ubalirane plastike, koja je i prošli put stvarala ogromne probleme vatrogascima pri svladavanju vatre. Iznad požarišta se digao gusti crni dim. Srećom, ovaj put je plastika razdvojena pa se onaj veći dio nalazi dalje od mjesta požara.

“Dojava o požaru zaprimljena je u 15:13 i vrlo brzo su na teren izašli vatrogasci, policija i hitna. Podigli smo sve žurne službe”, potvrdio nam je šef Civilne zaštite i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, koji je prekinuo godišnji odmor kako bi organizirao sve što treba za ovakvu kriznu situaciju.

Osječko-baranjska županija
Osječko-baranjska županija
Osječko-baranjska županija
Osječko-baranjska županija
Drava International u požaru Drava International u požaru
Osječko-baranjska županija
Osječko-baranjska županija

Također, istaknuo je da požar nije ni blizu istih razmjera kao u listopadu prošle godine.

“Pod kontrolom je. Nije ugašen, to treba napomenuti. Vjerujem da će do kraja dana biti dobrim dijelom ugašen, ali dežurat ćemo narednih dana. Molim sve sugrađane koji žive u blizini da ne izlaze na otvoreno. Zabrinjavajuće je što se dogodio na istom mjestu kao prošle godine, ali prerano je govoriti o uzrocima. Praktički od samog počeka su pripadnici PU osječko-baranjske ovdje pa će kasnije zbog toga biti lakše utvrditi uzroke”, izjavio je Vulin pa dodao:

“Požar je bio udaljen od veće količine bala plastike pa je zato već pod kontrolom. Sad nam je cilj spriječiti izdimljavanje. Također, ovaj požar je drugačiji od posljednjeg i po tome što nema vjetra. Prošle godine su veće količine plastike bile bliže mjestu požara, a i bilo je više vjetra pa su posljedice bile teže.”

Naglasio je i da ozlijeđenih nema, ni teže ni lakše.

“Nadamo se da će tako biti do kraja”, zaključio je Vulin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare