Zapovjednik vatrogasaca u Osijeku: Trebat će nam još dosta mehanizacije za sanaciju

Vijesti 07. kol 202418:14 0 komentara
Požar u Drava International gasi 60 vatrogasaca i 20 vozila: Gore su bale plastike
Davor Javorovic/PIXSELL

Zapovjednik JVP-a Osijek Goran Ivković izvijestio je kako je na požarištu u tvrtki Drava International 60 vatrogasaca, 20 vozila, a pristižu i pripadnici DVD-a i CZ-a. Izrazio je nadu da bi požar uskoro u potpunosti trebao biti ugašen.

Nije prošlo ni godinu dana otkako se u osječkoj tvrtki Drava International dogodio megapožar na otvorenom skladištu plastike, a na istom mjestu danas u poslijepodnevnim satima to se ponovilo.

Gore bale plastike

Naveo je i da su od građana koji su prolazili uz cestu pored te tvrtke za preradu i skladištenje plastike dobili dojavu u 15,12 sati kako gore bale plastike.

“Izašli smo s dežurnom smjenom i procijenjeno je da se osobnim snagama požar ne može ugasiti te je podignuta cijela postrojba. Podignute su sve vatrogasne snage s područja Vatrogasne zajednice Grada Osijeka kao i s područja OBŽ. Požar je lokaliziran a s obzirom da je vjetar puhao u smjeru objekata uspjeli smo ih obraniti i trenutačno na požar nabacujemo pjenu”, rekao je Ivković.

Nada se i da će, kada uvedu mehanizaciju, što bi trebalo biti za sat ili dva, požar koji je sada lokaliziran i ne procjenjuje se veća materijalna šteta, biti u potpunosti ugašen.

Isključen dalekovod

Podsjetio je da se preventivno morao isključiti i dalekovod ali da je sve pod kontrolom vatrogasaca i dežurnih službi.

“Imali smo osjet plina, nije se radilo o curenju iz objekta nego smo od HEP Plina tražili zatvaranje plinskih instalacija tako da je i to osigurano”, dodao je Zapovjednik JVP-a Osijek, Goran Ivković.

Građani čuli eksploziju

Na upit o tome kako se čula i eksplozija Ivković je kazao kako su oni upoznati s tim ali da o tome ne može ništa govoriti za sada.

“Vatrogasci imaju dovoljno vozila, dovoljno snaga i vode da su uspjeli u kratko vrijeme lokalizirati požar. Na požarištu je 20 vozila, 60 vatrogasaca, a pristižu i pripadnici dobrovoljnih društava i civilna zaštita. Aktivirat ćemo i robot i trebat će nam još dosta mehanizacije s obzirom da se radi o balama plastike. Objekt je bitan za grad Osijek. Poslije nas ulazi inspekcija zaštite od požara koja će utvrditi jesu li vatrogasni prosjeci bili po pravilima napravljeni”, pojasnio je Ivković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!