Ravnatelj velike foto agencije objasnio zbog čega se stvorila drama oko fotografije Kate Middleton

Vijesti 11. ožu 202421:31 0 komentara
Pexels

Direktor agencije Pixsell Petar Glebov gostovao je u Newsnightu kod Ivane Tomić gdje je komentirao kontroverznu fotografiju britanske princeze Kate Middleton.

Javnost je već postala zabrinuta za princezu od Walesa koja se nije pojavila u javnosti od Božića, a u siječnju je bila podvrgnuta operaciji abdomena. No, kraljevska obitelj je u nedjelju, kada je u Velikoj Britaniji majčin dan, objavila fotografiju na kojoj se nalazi Middleton sa svoje troje djece.

Ubrzo nakon objave, brojne agencije su uklonile fotografiju jer je bilo očito da je na njoj bilo previše “manipuliranja” u vidu uređivanja fotografije,  što se kosi s politikom mnogih agencija.

“Kad se malo bolje pogleda ima dosta pokazatelja da se radi o kompozitu, znači da je sastavljena od više fotografija. Jednostavnije je nego što se čini. Oni su ovdje napravili nekoliko slika i kada su imali sve izraze lica sve koji su im odgovarali izrezali su ih i složili u jednu sliku”, objašnjava Glebov.

Glebov kaže da takvu opciju imaju i brojni pametni telefoni.

“Danas neki mobilni telefoni imaju mogućnost da kad slikaju grupnu sliku okinu nekoliko fotografija i na kraju izaberu najbolje izraze lica i spoje ih u jednu sliku.”

Što se tiče previše obrađivane fotografije kraljevske obitelji, Glebov smatra da ju nije obradio profesionalac.

“Ne bih rekao da je radio profesionalac jer su nedostaci preočigledni.”

Glebov je obrazložio zašto su četiri velike agencije povukle fotografiju.

“Jer je očito da je fotografija dorađivana i nije u standardu koji prate fotografske agencije. Ne žele si dopustiti, ukoliko bi se pokazalo da je riječ o nekoj većoj obmani, da ispadne da su širili lažnu vijest. Čim postoji sumnja, takav sadržaj se uklanja.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!