Varaždin ide na privremene izbore zbog hrpe otpada stare 18 godina

Newsroom 03. sij 202321:36 0 komentara
neven bosilj
N1

Da gradovi ne usvoje proračun do 31. prosinca nije rijetkost. Ali da ne u svoje ni privremeno financiranje, e to se ne događa često. Varaždin ide na prijevremene izbore za Gradsko vijeće jer ovo postojeće nije usvojilo ni proračun ni privremeno financiranje.

Gradonačelnik Neven Bosilj smatra da je jedan od ključnih razloga za to 18 godina stara hrpa bala punih gradskog otpada. Kaže da je pokušao sanirati to bizarno odlagalište, ali nije dobio podršku oponenata koji imaju većinu u Vijeću.

“Od 2005. I vremena Čehoka tamo je odloženo 100 tisuća tona otpada u balama, to vam je 4000 velikih šlepera!” Na natječaj se javila samo grupa ponuditelja predviđena Ciosom, a Bosilj kaže da ga ne zanima tko će zbrinuti bale.

“Samo zemljište će nakon sanacije vrijediti više nego što će grad platiti zbrinjavanje. Ako država raspiše izbore odmah, stići ćemo riješiti problem u okviru ovog natječaja.” Ako slučajno ni novi saziv ne bude bio spreman podržati sanaciju, Bosilj kaže da je spreman i na još jedne izbore, na kojima će se onda testirati i podrška njemu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!