Svi znamo koliko dugo traje topljenje čvaraka, ali uz ovaj recept cijeli proces je puno kraći.
Tradicionalno, priprema čvaraka uključuje topljenje, miješanje i stiskanje, a to sve nije baš uredan proces i zapravo nije moguć u kuhinji s malim loncem i kuhačom. Ipak, postoji recept za jednostavniju, a jednako finu verziju.
Uzmite bijeli, masni dio slanine, izrežite ga na kockice 2×2 centimetra i dobro operite pod vodom. Stavite u jedan lonac, na srednju vatru i povremeno miješajte.
Slanina će se lagano topiti i puštati masnoću, a vi ju možete skupljati žlicom i odvajati u jednu staklenku sa strane ili pričekajte da se skroz istopi pa procijedite čvarke kroz sito. Dobivenu masnoću ostavite da se skroz ohladi i stvrdne, a potom ju stavite u hladnjak. Možete je koristiti nekoliko mjeseci za pečenje i prženje.
Komadiće slanine vratite u lonac i popržite na jakoj vatri pola minute uz stalno miješanje. Dodajte jednu veliku žlicu mlijeka i dalje miješajte. Ugasite vatru i maknite lonac, pa dodajte sol i promiješajte. Ostavite da se ohlade i možete ih jesti, prenosi Večernji.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!