Ljeti mnogima nema ništa finije od kukuruza, no znate li kako ga savršeno pripremiti u vlastitoj kuhinji? Ako ne, imamo recept za vas.
Okus kukuruza obično je najbolji kada je sezona (od kasnog proljeća do rane jeseni), ali dostupan je tijekom cijele godine u većini trgovina i savršeno je povrće koje se može kombinirati s gotovo svakim obrokom. I iako ništa ne može zamijeniti pečeni kukuruz na klipu na ljetnom pikniku, možete ga također pripremiti i u svojoj kuhinji, čak i ako nemate roštilj.
Samo uzmite svoju pouzdanu tavu i slijedite korake u nastavku.
Uklonite ljuske kukuruza
Za razliku od pečenog kukuruza, gdje ljudi nerijetko zadrže ljuske tijekom kuhanja, kod ovog načina želite odstraniti ljuske sa svakog klipa. Obavezno uklonite i sve dosadne niti “svile”.
Položite klipove na vruću tavu
Ključ za pripremu savršenog kukuruza na klipu bez roštilja leži u tome da imate dobru tavu od lijevanog željeza, budući da lijevano željezo učinkovitije zadržava toplinu od običnog posuđa.
Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje visokoj temperaturi dok ne postane jako vruća, što bi trebalo trajati otprilike od tri do pet minuta. Stavite koliko god klipova kukuruza stane u jednom sloju u tavu.
Začinite kukuruz
Točno vrijeme pečenja će varirati, ali pobrinite se da okrenete klipove svakih nekoliko minuta kako biste osigurali da budu ravnomjerno zapečaćeni sa svih strana.
Željet ćete dobiti lijepe smeđe pruge od roštilja (ali nemojte pretjerati – ne želite ga spaliti!). Kako se zrna počnu žutiti, bit će vam jasno kada ih je vrijeme izvaditi iz tave. Ne traje dugo!
Kad ih izvadite iz posude, vruće kukuruze natrljajte omekšalim maslacem i začinite sitnom morskom soli. I evo! Dobili ste savršeni klip kukuruza, nije vam potreban roštilj (ili kipuća voda!).
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!