Fantastična kombinacija sastojaka.
Sastojci za podlogu:
– 3 jaja
– 80 g smeđeg šećera
– 100 g brašna
– 20 g kakaa
Nadjev:
– 20 g želatine
– 250 ml svježeg soka od naranče
– 60 g smeđeg šećera
– 250 ml slatkog vrhnja
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 200 g krem sira
Glazura:
– 50 ml slatkog vrnja
– 1 žlica maslaca
– 2 žličica meda
– 100 g crne čokolade
I još:
– ulje za podmazivanje
– šećer u prahu za posipavanje
– kolutovi naranče za ukras
Priprema:
Umutite bjelanjke šećerom u čvrst snijeg, dodajte žumanjke i umutite u gustu pjenu. Umiješajte prosijano brašno s kakaom i ulijte smjesu u kalup za tortu obložen papirom za pečenje.
Pecite u zagrijanoj pćenici na 160 stupnjeva oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu, pa izvadite iz kalupa. Pripremite želatinu prema uputama.
Sok od naranče i šećer kuhajte u loncu. Skinite sa štednjaka, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Namastite kalup i posipajte ga šećerom u prahu, pa ubacite pečenu podlogu. Umutite slatko vrhnje s vanilijom, dodajte krem sir i sok sa želatinom.
Nadjev izlijte na pečenu podlogu i stavite u hladnjak na četiri sata. Kada se stegne, pripremite glazuru. Prvo kuhajte slatko vrhnje s maslacem i medom, skinite sa štednjaka i dodajte čokoladu.
Miješajte dok se čokolada ne otopi, a glazura malo ohladi. Zatim glazuru prelijte preko stvrdnute kreme, rasporedite i ostavite u hladnjaku oko sat vremena. Na kraju ukrasite kriškama naranče.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!