Recept: Kiselo varivo

Cooking 12. sij 202207:29 0 komentara
Shutterstock

Toplo varivo uvijek je dobar prijedlog za hladne zimske dane.

Sastojci:

– 2 glavice luka

– 1 vezica zelenog miksa sa celerom i 3 veće mrkve

– 1 vezica peršina

– 300 g teletine ili junetine za varivo

– 300 g piletine za varivo

– 1 jušna žlica papra u zrnu

– 2 lovorova lista

– 1 kiselo vrhnje

– 2 žumanjka

– 1 limun

– sol, papar

– maslinovo ulje

Priprema:

Luk izrezati na kockice i dinstati ga dok ne postane staklast. Kada bude gotov, preliti ga sa pola šalice vode i pustiti da voda ispari, pa ponovo uliti pola šalice vode i pustiti da ispari.

Dodati meso i propržiti ga.

Kada meso bude gotovo dodati nasjeckanu mrkvu i peršin, celer i pasternak (njega izvadite iz variva kada bude gotovo zbog tvrde sredine.)

Kada je povrće prodinstano, dodati papar u zrnu, lovorov list i naliti vodom da pokrije sadržaj. Začiniti po ukusu i kuhati oko dva sata uz povremeno dolijevanje vode.

Kada bude skuhano, još začiniti.

Vilicom umutiti dva žumanjka, dodati kiselo vrhnje, skloniti lonac sa štednjaka i mješavinu s jajima uliti u varivo uz stalno miješanje.

Dodati iscijeđeni sok od jednog limuna, promiješati i servirati varivo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!