Toplo varivo uvijek je dobar prijedlog za hladne zimske dane.
Sastojci:
– 2 glavice luka
– 1 vezica zelenog miksa sa celerom i 3 veće mrkve
– 1 vezica peršina
– 300 g teletine ili junetine za varivo
– 300 g piletine za varivo
– 1 jušna žlica papra u zrnu
– 2 lovorova lista
– 1 kiselo vrhnje
– 2 žumanjka
– 1 limun
– sol, papar
– maslinovo ulje
Priprema:
Luk izrezati na kockice i dinstati ga dok ne postane staklast. Kada bude gotov, preliti ga sa pola šalice vode i pustiti da voda ispari, pa ponovo uliti pola šalice vode i pustiti da ispari.
Dodati meso i propržiti ga.
Kada meso bude gotovo dodati nasjeckanu mrkvu i peršin, celer i pasternak (njega izvadite iz variva kada bude gotovo zbog tvrde sredine.)
Kada je povrće prodinstano, dodati papar u zrnu, lovorov list i naliti vodom da pokrije sadržaj. Začiniti po ukusu i kuhati oko dva sata uz povremeno dolijevanje vode.
Kada bude skuhano, još začiniti.
Vilicom umutiti dva žumanjka, dodati kiselo vrhnje, skloniti lonac sa štednjaka i mješavinu s jajima uliti u varivo uz stalno miješanje.
Dodati iscijeđeni sok od jednog limuna, promiješati i servirati varivo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!