Recept: Meksičko varivo

Cooking 03. velj 202208:50 0 komentara
Shutterstock

Zdravo i jako ukusno varivo.

Sastojci:

– 160 g graha

– 1 glavica luka

– 1 žličica kima

– 2 žlice maslinovog ulja

– 2 češnja češnjaka

– 1 mala ljuta paprika

– 1 dl gustog soka od rajčice

– 1 rajčica

– 600 ml vode ili temeljca

– 1,5 žličica soli

– prstohvat papra

I još…

– 80 g feta sira

– 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Očistiti grahm oprati ga, kuhati 15 minuta i baciti prvu vodu. Zatim uliti toplu vodu i kuhati grah na umjerenoj temperaturi uz povremeno doljevanje tople vode ili temeljca.

Potpuno skuhan grah držati u vodi u kojoj se kuhao do upotrebe.

Zagrijati maslinovo ulje, pa dodati sitno nasjeckan luk. Promiješati, pa poslije nekoliko minuta dodati kim, da se i on proprži sa lukom.

Zatim dodati sitno nasjeckan češnjak nasjeckanu ljutu papriku.

Sipati sok od rajčice, dodati oguljenu i narezanu rajčicu te žličicu šećera pa sve dinstati na umjerenoj temperaturi nekoliko minuta.

Dodati skuhani grah s malo vode u kojoj se kuhao.

Zagrijati vodu ili domaći temeljac, pa preliti preko povrća u loncu. Promiješati i kuhati na umjerenoj temperaturi oko 40 minuta, dok se varivo ne zgusne.

Povremeno promiješati uz dolijevanje tople vode, ako je previše vode isparilo. Posoliti, popapriti i dodati nasjeckani peršin.

Varivo posuti izmrvljenim feta sirom i poslužiti toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!