Zdravo i jako ukusno varivo.
Sastojci:
– 160 g graha
– 1 glavica luka
– 1 žličica kima
– 2 žlice maslinovog ulja
– 2 češnja češnjaka
– 1 mala ljuta paprika
– 1 dl gustog soka od rajčice
– 1 rajčica
– 600 ml vode ili temeljca
– 1,5 žličica soli
– prstohvat papra
I još…
– 80 g feta sira
– 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Očistiti grahm oprati ga, kuhati 15 minuta i baciti prvu vodu. Zatim uliti toplu vodu i kuhati grah na umjerenoj temperaturi uz povremeno doljevanje tople vode ili temeljca.
Potpuno skuhan grah držati u vodi u kojoj se kuhao do upotrebe.
Zagrijati maslinovo ulje, pa dodati sitno nasjeckan luk. Promiješati, pa poslije nekoliko minuta dodati kim, da se i on proprži sa lukom.
Zatim dodati sitno nasjeckan češnjak nasjeckanu ljutu papriku.
Sipati sok od rajčice, dodati oguljenu i narezanu rajčicu te žličicu šećera pa sve dinstati na umjerenoj temperaturi nekoliko minuta.
Dodati skuhani grah s malo vode u kojoj se kuhao.
Zagrijati vodu ili domaći temeljac, pa preliti preko povrća u loncu. Promiješati i kuhati na umjerenoj temperaturi oko 40 minuta, dok se varivo ne zgusne.
Povremeno promiješati uz dolijevanje tople vode, ako je previše vode isparilo. Posoliti, popapriti i dodati nasjeckani peršin.
Varivo posuti izmrvljenim feta sirom i poslužiti toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!