Rolice od pilećeg mesa s mozzarellom i šunkom umaku od poriluka.
Sastojci:
– 2 komada pilećih prsa (oko 600 g)
– 150 ml bijelog vina
– 100 g mozzarelle
– 40 g maslaca
– 4 kriške šunke
– poriluk
– svježi origano
– sol, biber
– biljno ulje
Priprema:
Očistite i prerežite pileća prsa po dužini kako biste dobili 4 jednaka dijela.
Dobro istucite piletinu, začinite solju i biberom.
Svaki komad piletine prekrijte jednom kriškom šunke s oko 25 grama mozzarelle, s nešto nasjeckanog zelenog dijela poriluka i svježim origanom.
Zarolajte piletinu u rolice i fiksirajte čačkalicom.
Zagrijte ulje, pa kratko zapecite rolice sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Premjestite rolice u pleh za pečenje, pa ih termički obradite do kraja u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
U tavu u kojoj ste pekli meso prodinstajte ostatak poriluka s maslacem.
Zalijte bijelim vinom i kratko kuhajte dok se sve zajedno ne zgusne i ne dobijete umak.
Začinite umak solju, biberom i svježe nasjeckanim origanom.
Umak prelijte preko pečenih pilećih rolica.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!