Toplo varivo od povrća, idealno za hladne jesenske dane.
Sastojci:
– 1 glavica cvjetače
– 2 veće mrkve
– 1 puna žlica griza
– 1 žlica octa
– po ukusu suhi biljni začin
– sol, papar
– 1 jaje
– 1 šalica mlijeka
– peršinov list
– limun
– jogurt
Priprema:
Ulijte vodu u lonac, dodajte žlicu octa i malo posolite.
Za to vrijeme očistite cvjetaču, podijelite je na cvjetove i dobro operite pod mlazom hladne vode.
Kad voda prokuha ubacite cvjetaču i kuhajte je u polupokrivenoj posudi dok ne omekša.
Kuhanu cvjetaču izvadite i izgnječite vilicom.
Očišćenu mrkvu sitno naribajte i propržite je na ulju dok ne omekša.
Onda u mrkvu dodajte jednu žlicu griza, propržite jos minutu-dvije, pa dodajte propasiranu cvjetaču.
Miješajte na umjerenoj temperaturi još minutu-dvije, pa lagano dolijevajte vodu u kojoj se kuhala cvjetača. Količinu vode odredite sami ovisno o tome koliko gusto varivo želite.
Kad varivo proključa pustite da kuha još pet do 10 minuta i dodajte začine.
Umutite vilicom jedno jaje sa šalicom mlijeka, ulijte u varivo, i na kraju dodajte i sitno nasjeckan list peršina.
Kada varivo stavljate u tanjur, dodajte po ukusu limun ili jogurt.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!