Ovaj recept za bogatu vegansku juhu kombinira cjelovite žitarice, visokoproteinsku leću i obilje hranjivog povrća bogatog vlaknima.
Sastojci
3 češnja češnjaka
50 g luka, nasjeckanog
2 mrkve, oguljene i nasjeckane
50 g celera
1,7 l povrtnog temeljca
150 g svježih gljiva, narezanih
200 g leće, isprane
80 g ječma
1 žlica koncetrata od rajčice
1½ žličice sušenog timijana
1 žlica curry praha
1 lovorov list
1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
2 žlice limunovog soka
1 žlica soja umaka
1 žličica soli
½ žličice svježe mljevenog papra
Priprema
U velikom loncu, na laganoj vatri i malo ulja pirjajte luk i češnjak 4 minute uz povremeno miješanje.
Dodajte mrkvu i celer i pirjajte još 3 minute uz povremeno miješanje.
Umiješajte povrtni temeljac, narezane gljive, leću, ječam, koncentrat rajčice, timijan, curry prah i lovorov list. Pustite da prokuha pa smanjite vatru i kuhajte 60 do 70 minuta ili dok leća i ječam ne omekšaju, ali ne budu kašasti.
Umiješajte sitno nasjeckani peršin, limunov sok, soja umak, sol i papar.
Uklonite lovorov list i poslužite vruće, piše Index.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!