
Bivša zvijezda “The Great British Bake Off” Briony May Williams otkrila je neobičan sastojak koji može poboljšati okus pirea od krumpira.
Oglas
Bivša natjecateljica u emisiji The Great British Bake Off, Briony May Williams, otkrila je neobičan sastojak za koji vjeruje da može podići okus mnogih jela, uključujući pire krumpir. Riječ je o grčkom jogurtu, piše Express.
Kuharica kaže da je počela dodavati grčki jogurt jelima poput pastirske pite (“cottage pie”) “kao mali proteinski dodatak”.
Iako se grčki jogurt obično jede s granolom ili svježim voćem, Briony kaže da stavljanje nekoliko žlica u pire od krumpira može učiniti jelo “nevjerojatno ukusnim”.
“Možete dodati i malo maslaca ako želite, ali nije nužno,” podijelila je.
Podiže ukus i daje jako lijepu kombinaciju
“Ponekad, kada dodate mlijeko u pire, dobijete kremastu teksturu. Grčki jogurt daje istu kremoznost, ali i laganu kiselkastost, što podiže okus i daje jako lijepu kombinaciju.”
Na pitanje ima li bolji okus od klasičnog pirea, Briony je odgovorila:
“Mislim da ima nešto bolji okus. Malko je složeniji — inače pire jednostavno ima okus po... pireu.
I dalje dodam malo maslaca jer, budimo iskreni, ne možemo se svega odreći, ali s grčkim jogurtom tekstura je prekrasno glatka i svilenkasta, a ima i tu blagu... jednostavno je divno.”
Zašto grčki jogurt?
Briony kaže da je počela dodavati grčki jogurt u obroke kako bi povećala unos proteina:
“Kao žena u menopauzi trebam jesti više proteina. Kako starimo, gubimo mišićnu masu.
Dakle, pokušavam raditi male stvari koje povećavaju unos proteina bez korištenja proteinskih prahova ili pločica — možete ga staviti u pastirsku pitu i dobit ćete nekoliko dodatnih grama proteina koji vas mogu podići.”
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas