Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.
Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.
Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka pečenje će biti slasno.
Sastojci za pečeno pile:
- 1 pile težine od oko kilograma
- 2-3 žlice soli
Priprema:
U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice. Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom, piše punkufer.
Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je pile teže od kilograma produljite vrijeme pečenja.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare