Trik za najhrskaviju kožicu: Recept za savršeno pečeno pile od samo 2 sastojka

Cooking 21. velj 202215:04 1 komentar
Karolina Grabowska/ Pexels

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.

Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka pečenje će biti slasno.

Sastojci za pečeno pile:

  • 1 pile težine od oko kilograma
  • 2-3 žlice soli

Priprema:

U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice. Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom, piše punkufer.

Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je pile teže od kilograma produljite vrijeme pečenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare