Zdravo i ukusno – varivo s lećom, rajčicom i dimljenom paprikom

Cooking 24. kol 202117:49 0 komentara
Shutterstock

Donosimo vam recept za pripremu finog variva od leće, krumpira i mrkve. Ono je gusto, izdašno i osjećat ćete se vrlo sito, a najbolje je kada se posluži s malo kiselog vrhnja i kriškom tostiranog kruha. Savršeni je recept ako se trebate "riješite" povrća koje mora pod hitno biti potrošeno.

U pripremi ovoga recepta snaći će se i oni koji nisu baš najveštiji kuhari. Povrh svega, za pripremu su vam potrebne relativno pristupačne namirnice koje se mogu pronaći u većini hladnjaka i smočnica.

Sastojci:

400 gr krumpira
200 gr zelene leće
3 mrkve
2 žlice koncentrata od rajčice
1 kg rajčice
1 l vode
1 kocka povrtne juhe
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
½ čajne žličice dimljene paprike
sol i biber po želji
biljno ulje

Priprema:

Očistite i narežite luk i češnjak na manje komade. Na manje komade nasjeckajte na mrkvi. Na malo ulja u većem loncu popržite luk i mrkve dok ne omekšaju. Dodajte i češnjak i dinstajte sve zajedno još oko pola minute. Dodajte koncentrat rajčice i dinstajte oko dvije do tri minute.

U to ulijte litru vode u kojoj ste prethodno rastopili kocku povrtne juhe. U lonac dodajte i očišćeni krumpir isjeckan na kocke veličine oko jednog centimetra. Ubacite rajčice narezane na manje komade i leću.

Začinite sve s mediteranskom mješavinom, dimljenom paprikom, solju i biberom.

Poklopite lonac i pustite da se ručak kuha na laganoj temperaturi oko 40 minuta, odnosno dok se leća ne skuha do kraja.

U ovo jelo možete dodati i paprike, svježi špinat, brokulu, karfiol i slične sastojke.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!