![pranje žice iz pećnice](https://n1info.hr/wp-content/uploads/2024/10/13/1728825508-1718010169-shutterstock_1452389468-750x500.jpg)
Rešetke pećnice jedan su od najvažnijih dijelova vaše pećnice, ali mogu biti i među najprljavijima. Umjesto ribanja ili dugotrajnog namakanja u sapunici, postoji lakše i brže rješenje.
Masnoća, ostaci hrane i zapečena prljavština mogu učiniti da rešetke izgledaju neuredno, a čak mogu i utjecati na okus hrane. Mnogi proizvodi za čišćenje pećnica specijalizirani su za ovaj zadatak, ali često zahtjevaju mukotrpno ribanje.
Kako biste to izbjegli prvo potpuno omotajte prljave rešetke aluminijskom folijom, a zatim ih stavite u pećnicu na nisku temperaturu 10 do 15 minuta, piše Daily Express.
Zagrijavanje u pećnici će “omekšati svu zagorjelu prljavštinu”, što će kasnije olakšati uklanjanje.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!