Kako biste spriječili najezdu moljaca, kada donesete brašno kući, prvo ga stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći kako biste ubili sva jajašca, a evo i još nekoliko korisnih savjeta.
Možda se iz djetinjstva sjećate kako su vam baka ili majka znale ostaviti žlicu u brašnu. Ovaj stari trik koristio se kada se brašno spremalo u smočnicu. Inače, brašno je najbolje čuvati u staklenim posudama, a dodavanjem metalne žličice pomoći ćete u zaštiti brašna od nametnika, buba i insekata, piše City Magazine.
Umjesto žlice možete koristiti i aluminijsku foliju: oblikujte je u kuglu i ubacite u brašno. Ne ostavljajte posudu s brašnom na svijetlom mjestu.
Toplina i sunčeva svjetlost mogu uzrokovati kvarenje brašna. Umjesto toga pronađite mjesto dalje od izvora topline u stanu. Ako vam se dogodi da kupite više brašna nego što možete iskoristiti u nekoliko tjedana, napravite mjesta u hladnjaku ili zamrzivaču.
Ne zaboravite ga prethodno staviti u hermetički zatvorene posude. Ovako konzervirano brašno može stajati i do godinu dana.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!