VIDEO / Posjetiteljima kazališta u Stuttgartu pozlilo nakon eksplicitne opere “Sankta”

Kultura 11. lis 202408:39 0 komentara
X @Shira S , MD / Screenshot

Gotovo 20 posjetitelja kazališta u Stuttgartu zatražilo je liječničku pomoć zbog teške mučnine nakon gledanja opere "Sankta", koja je uključivala izrađivanje piercinga, nesimulirani seks i velike količine lažne i prave krvi.

“Bilo je osam ljudi u subotu i 10 u nedjelju za koje su se naše službe za posjetitelje morale pobrinuti”, rekao je glasnogovornik opere Sebastian Ebling o dvjema izvedbama “Sankt”, djela austrijske koreografkinje Florentinae Holzinger.

Dodao je da je u tri slučaja pozvan liječnik, prenosi Guardian.

Holzinger je poznata po predstavama slobodne forme koje brišu granicu između plesnog kazališta i vodvilja.

Ženska glumačka postava obično nastupa djelomično ili potpuno gola, a prethodne predstave uključivale su gutanje mača uživo, tetoviranje, masturbaciju i akcijske scene s krvlju i svježim izmetom.

“Dobra plesna tehnika za mene nije samo netko tko može izvesti savršenu tetivu, već i netko tko može mokriti na znak”, rekao je Holzinger u intervjuu za The Guardian ranije ove godine.

Sankta, prva Holzingerina opera, premijerno je izvedena u Državnom kazalištu Mecklenburg u Schwerinu u svibnju i temelji se na ekspresionističkoj operi “Sancta Susanna” Paula Hindemitha iz 1920-ih.

Hindemithova originalna opera govori o mladoj časnoj sestri koja, uzbuđena pričom koju je ispričala jedna od starijih žena u samostanu, gola staje na oltar i skida lopaticu s Kristova torza.

Susret s velikim paukom natjera je da se pokaje za svoje postupke i moli ostale časne sestre da je živu zazidaju.

Djelo je prvotno trebalo imati praizvedbu u Državnoj operi u Stuttgartu 1921., ali je postavljeno tek 1922., nakon prosvjeda protiv njegovog navodno svetogrdnog sadržaja.

Prvobitni nastup ove godine u Stuttgartu zamijenjen je golim časnim sestrama koje se vrte oko šipke u središtu pozornice, zidom razapetih golih tijela i lezbijskom svećenicom koja slavi misu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!