Kada pržimo ili dinstamo luk, obično ga sitno nasjeckamo i stavimo u odgovarajuću posudu na vatru. Za hamburgere, salate, sendviče i tortilje najpogodniji je luk tanko narezan na kolutiće ili trakice.
Genijalni trik za sjeckanje luka: kolutići i trakice luka, savršeni za hamburgere i salate, ispadaju tanki poput profesionalnih kuhara
Ako ste vješti s nožem i ako je dovoljno oštar, sjeckanje na ovaj način nije tako težak zadatak.
S druge strane, ako jedan ili oba od ova dva uvjeta nisu zadovoljena, a žuri vam se, postoji trik za jednostavno i brzo nasjeckanje luka na ploške i trakice, nakon čega ćete zaboraviti na korištenje noža, prenosi danas.rs.
Sjeckajte luk gulilicom za krumpir
Trebat će vam samo jedna vilica (po mogućnosti stara da ne oštetite novu) i gulilica za krumpir, krastavce, tikvice i ostalo povrće s korom. Mora se oblikovati kao na sljedećem videu gdje je prikazano kako se na ovaj način nasjecka luk.
@casa_tips White or red onion? which one do you prefer to eat ? Tell us in the comments. A fork + a strong peeler made in Germany = epic win ! #kitchenhacks #vegetablepeeler #casatips
Glavicu luka nabodite na vilicu i držite je kao na videu, pa gulilicom počnite sjeckati luk. Dobit ćete izuzetno tanke kolutiće ili trakice luka, savršene za vaš obrok.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!