
Cvjetača često ima reputaciju dosadnog povrća – ali samo ako je kuhate.
Oglas
Prema jednom kuharu s društvenih mreža, postoji jednostavan način da od nje napravite "hrskavu i ukusnu" poslasticu – i nije prženje.
TikTok kuhar Alfie Steiner (@alfie_cooks) otkrio je svoj najdraži način pripreme: "bang-bang" cvjetići cvjetače, uvaljani u tijesto i krušne mrvice, a zatim pečeni u pećnici – bez kuhanja i bez ulja, prenosi Express.
U opisu videa Alfie piše: "Obožavam kuhati s cvjetačom. Ovo divno povrće me uvijek iznova iznenadi koliko se različito može pripremiti."
"Zato je danas pripremamo na 'bang-bang' način. Poslužuje se uz ljuti umak s mladim lukom – to sve savršeno povezuje."
Za pripremu ovog jela trebat će vam cvjetača, osnovni sastojci za paniranje, i sastojci za pikantni umak – uz pečenje u pećnici za savršeno hrskavu završnicu.
Umjesto bljutave, prekuhane cvjetače – dobit ćete jelo puno okusa, savršeno kao prilog ili samostalan zalogaj.
Bang-bang cvjetača – recept za hrskavu i pikantnu vegetarijansku poslasticu
Sastojci – za cvjetaču:
- 1 glavica cvjetače, narezana na cvjetiće
- 100 g glatkog brašna
- 50 g kukuruznog škroba (gustin)
- 2 žlice češnjaka u prahu
- 1 žlica gochujang paste (korejska ljuta pasta)
- 170 ml zobenog mlijeka + 2 žličice limunova soka ili jabučnog octa
- 100 g panko mrvica
- sol i papar po ukusu
Za umak:
- 4 žlice majoneze
- 1 žlica gochujang paste
- 1 žlica agavinog sirupa ili meda
- 1 češanj češnjaka, sitno nariban
- 1 žlica vode (po potrebi za razrjeđivanje)
Za dip:
- 4 žlice majoneze
- 1 žličica gochujanga
- 1 češanj češnjaka, sitno nariban
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- sok 1 limete
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 °C i razdvojite cvjetaču na cvjetiće.
- Tijesto: U većoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, 1 žlicu češnjaka u prahu, gochujang, zobeno mlijeko i limunov sok. Posolite, popaprite i dobro izmiješajte dok ne dobijete gustoću poput smjese za palačinke.
- Panko smjesa: U drugoj zdjeli pomiješajte panko mrvice sa solju, paprom i preostalom žlicom češnjaka u prahu.
- Paniranje: Cvjetiće cvjetače umačite u tijesto pa uvaljajte u panko mrvice. Rasporedite ih na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite 25–30 minuta, dok ne postanu zlatno hrskavi i pečeni.
- Za to vrijeme pripremite umak i dip: Sastojke za svaki jednostavno pomiješajte u zasebnim zdjelama i začinite po želji.
- Kad je cvjetača pečena, izvadite je, prelijte pripremljenim umakom i vratite u pećnicu na još 2 minute da se umak upije.
- Poslužite s dipom – i uživajte!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas