Najkorisnija rješenja u kuhinji obično su najjednostavnija, ali čovjek se ne može uvijek sam svega sjetiti
Svježina peršina vrlo je važan faktor u pripremi jela. Da je peršin svjež primijetit ćete kad ga uzmete u ruke – listovi bi trebali biti čvrsti, svijetle boje bez tamnih mrlja.
Kako prepoznati svježinu
Ovaj zeleni dodatak nije tu samo da lijepo izgleda na tanjuru. Dodajte ga u juhu, salatu ili umak i odmah ćete osjetiti razliku. Ako vam je jelo previše običnog okusa, dodajte svježe nasjeckani peršin i situacija će se odmah popraviti, prenosi krstarica.com
Zdravstvene koristi
I ne samo da poboljšava okus, već ima brojne zdravstvene dobrobiti. Za peršin kažu da čini čuda za srce – uz sve vitamine i antioksidanse, ova zelena biljka pravi je mali superheroj u svijetu hrane, a ima i tri puta više vitamina C od naranči i limuna.
Trik da ostane svjež do 30 dana
A kako biste sačuvali svježinu svoje veze s peršinom, postoji mali kuhinjski trik. Food blogerica Buse Zeynep podijelila ju je sa svoja četiri milijuna pratitelja na Instagramu.
Potrebna vam je čaša vode u koju mogu stati stabljike vaše vezice peršina i čista staklena posuda s poklopcem u koju stane peršinovo lišće.
– Stavite poklopac staklenke na stol tako da je unutrašnja strana okrenuta prema gore.
– Ulijte vodu u čašu i stavite grančicu peršina.
– Stavite teglu preko peršina u čašu vode tako da svi listovi uđu u teglu i zategnite poklopac.
– Staklenka treba biti naopako s poklopcem prema dolje.
– Ovako pripremljen peršin čuvajte u hladnjaku i mijenjajte vodu pet dana, trebalo bi vam potrajati i do nekoliko tjedana.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!