'HDZ je 'Super', a mi smo 'Eurosuper 98''

Vijesti 20. kol 201615:12 > 15:16
N1

redsjednik SDP-a Zoran Milanović, prvi na listi Narodne koalicije u Prvoj izbornoj jedinici, poručio je u subotu u Zagrebu da će SDP-ova koalicija prvi put u povijesti Hrvatske nakon rujanskih izbora preuzeti vlast u zemlji situaciji gospodarskog rasta.

“Prošlo je osam mjeseci od zadnjih izbora, velika šteta nije napravljena, dajte nam konačno priliku da zemlju, koju smo doveli u bolje stanje, nastavimo voditi još četiri godine i rezultat neće izostati. Nećemo vas prevariti”, poručio je Milanović u izjavi novinarima na Cvjetnom trgu gdje se družio s građanima zajedno s čelnicima koalicijskih stranaka, HSS-a i HSU-a, Krešom Beljakom i Silvanom Hreljom te bivšim predsjednikom republike Stjepanom Mesićem, koji je također na koalicijskoj listi u Prvoj izbornoj jedinici.

Ustvrdio je kako je svaki puta do sada, u dva navrata, SDP dolazio u Vladu u trenutku teškog posrtanja države i ozbiljnih problema – i 2000. i 2011. godine te svaki put zemlju ostavio u uzornom i puno boljem stanju od zatečenog.

Rekao je i kako mu je drago što će prvi put u Prvoj izbornoj jedinici imati za konkurenta predsjednika HDZ-a, koji su dosad “obično uvijek bježali iz Zagreba”.

“Bit će teško, nema zavaravanja. HDZ je jak, ali mi smo jači – oni su ‘Super’, a mi smo ‘Eurosuper 98’.”, istaknuo je.

Za ovogodišnju izbornu kampanju rekao je da je dosad najduža, ali i i po troškovima najjeftinija, te pokazuje tendenciju smanjivanja troškova za kampanje.

Upitan za stigmu “Jugoslaveni” koja navodno prati njegovu stranku, istaknuo je da je on “Jugoslaven koliko i Plenković i neki ljudi oko njega”. “Mislim da je na debati ta priča definitivno završena. Još će biti nekih neuvjerljivih pokušaja, stigmatiziranja i difamacija, ali gotovo je to. Ispuhala se tikva, pluća su se ispuhala, više ne možemo o Udbi, o Jugoslaviji, sada moramo naći novu paradigmu – ozbiljan posao i gospodarski rast”.

Ponovno se obrušio i na HDZ-ov gospodarski program, ustvrdivši da on “proračun tangira za 11 milijardi kuna i zemlju vodi u financijski bankrot”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.