Banke uvjetovale dopunu lex Agrokora

Vijesti 06. tra 201713:59 > 14:00
N1

U sjedištu Agrokora u Ciboninom tornju u četvrtak su se odvijali sastanci Agrokora i banaka. Medijima se nakon sastanaka obratio glavni direktor za restrukturiranje Antonio Alvarez.

“Upravo smo dovršili konstruktivni sastanak sa svim članovima koordinacijskog odbora banaka – Erste banka, Intese, Reiffeisen, Sberbanka, Unicredit i VTB banka. Oni i dalje izražavaju potporu za poslovanje grupe i posebno nastoje podržavati sve potrebe zaposlenika i dobavljača u ovom neizvjesnom trenutku.

Jednoglasno su izrazili namjeru da financiraju financijske potrebe grupe pod uvjetom da ovo financiranje ima status prioriteta pod novim zakonom za sistemski važne kompanije koji je upravo izglasan u Saboru. Njihova predanost će morati biti odobrena od strane svih institucija i to je proces koji ide po žurnom postupku. Zajedno sa svojim savjetnicima blisko surađuju s mojim timom i savjetnicima rade 24 sata kako bi se pronašlo rješenje, a kompanija razmatra i druge mogućnosti”, rekao je Alvarez.

Nakon izjave Alvarez nije htio odgovarati na novinarska pitanja, već je samo dobacio: “Ovo je povijesni dan”.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se u četvrtak navečer s glavnim direktorom za restrukturiranje Agrokora Antoniom Alvarezom III. Plenković je poslije kazao da su stavovi Vlade i promišljanja Alvareza podudarni. Njihove cijele izjave možete pročitati OVDJE.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.