Alvarez se neće javiti na Ramljakov 'tender'

Vijesti 11. tra 201708:30 > 09:44
Marko Lukunic/PIXSELL

Vladin povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, u utorak ujutro oko osam sati stigao je u Agrokorov toranj na svoj prvi radni dan.

Novinarima nije otkrio nikakve nove informacije, rekao je da će se kasnije obratiti javnosti s novostima i dodao da ga očekuje težak i naporan dan, javlja naš reporter Hrvoje Krešić.

Prema neslužbenim informacijama, planira uputiti pozive prema nekoliko renomiranih međunarodnih konzultantskih kuća koje se bave restrukturiranjem, da se uključe u natječaj s prijedlozima restrukturiranja Agrokora.

Neslužbeno se doznaje da je Antonio Alvarez III sinoć otišao iz Zagreba i nema namjeru sudjelovati u tom tenderu. Ipak, ukoliko ga se osobno pozove, navodno je spreman vratiti se.

Njegov je tim, koji je predstavio na samom početku, kad je stigao u Hrvatsku, ostao u Zagrebu i stavio se na raspolaganje Anti Ramljaku. Pitanje je hoće li ih on angažirati ili će i oni napustiti Zagreb.

Nije nemoguće da je ovo njegova poruka, ako ne i činjenica da je očekivao da bude jedini igrač u toj priči. Vrlo je pompozno bio predstavljen, pa je vjerojatno očekivao da bude ipak uključen u cijelu priču. Postojale su špekulacije da bi njegov tim za restrukturiranje ostao, a da bi mu Vladin povjerenik bio nadređen. Očito je Alvarez odlučio otići, jer je shvatio da od cijele te priče neće biti ništa, posebno kad se počelo govoriti o javnom tenderu na koji bi se trebalo javiti nekoliko međunarodnih kompanija. Njegova poruka bila je da on i njegova tvrtka rade samo na direktan poziv, da se ne javljaju na takav tip natječaja, rekao je naš reporter Hrvoje Krešić.

Na upit o Alvarezovoj ulozi u budućnosti, Ramljak je rekao da će on “imati priliku u jednom kratkom procesu koji ćemo mi provesti u sljedeća dva-tri dana dati svoju ponudu za restrukturiranje, između ostaloga i sa svojom konkurencijom, koja je u tom rangu i nakon toga ćemo odabrati tko je najbolji”. A na pitanje može li on biti savjetnik za restrukturiranje ako ga Ramljak odabere, odgovorio je: “Može, ali i ne mora”.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.