Neslužbeno: Ultimatum Tomaševiću, za odluku dobio par sati

Vijesti 05. sij 201809:52 > 09:56
N1

Požeški župan Alojz Tomašević u zgradi Vlade održao je u petak sastanak sa šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem i s tajnikom stranke Gordanom Jandrokovićem.

Nakon sastanka Alojz Tomašević je novinarima kratko rekao da je s predsjednikom stranke i glavnim tajnikom razgovarao o “temama koje na neki način opterećuju stranku i javnost.”

Nije rečeno je li, i ako jest, što odlučeno na sastanku.

”Kroz dogledno vrijeme dobit ćete informacije o čemu smo razgovarali i koje rješenje smo donijeli”, kazao je Tomašević nakon izlaska iz Vlade. Nije želio odgovoriti na pitanje osjeća li se odgovoran za sve ono što mu se stavlja na teret.

“Na gospodinu Tomaševiću ja da donese odluku. U ovom trenutku vam neću ništa više reći”, kazao je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon što je izašao iz zgrade Vlade.

Kako naš reporter Hrvoje Krešić neslužbeno doznaje, Alojzu Tomaševiću na sastanku je postavljen ultimatum: ili će u narednih tjedan-dva odstupiti s mjesta župana ili će HDZ naći način da ga smijeni. Odluku mora donijeti do večeras.

  Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je u četvrtak, upitan o požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću (HDZ) protiv kojeg je DORH podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i ozljede, rekao kako od njega očekuje da podnese ostavku na svoju dužnost. “To sam mu rekao i rekao sam to javno. To je i stav stranke i sada kada je pokrenut postupak tu nema nikakve dileme”, kazao je.

N1

Istaknuo je da Tomašević ne može ostati župan jer to “nije realno, nije dobro za tu županiju, ni za njega niti za HDZ”.

Da požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ), nakon podizanja DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji i ozljede, treba podnijeti ostavku na mjesto župana, smatra i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Potpuno je jasno da nakon svega što se dogodilo župan Tomašević podnese ostavku”, rekao je u četvrtak Jandroković.

Ako Tomašević to učini Jandroković kaže da će o tome odlučivati na stranačkim tijelima, ali “vjeruje da će biti dovoljno mudrosti s njegove strane da će to i učiniti.”

Predsjednik HDZ-a, sazvao je za danas poslijepodne izvanrednu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.