Glogoški: Policija je pokušala oteti Klemma, spasili smo ga

Vijesti 29. svi 201509:21 > 09:53
N1

Glogoški se pred vratima crkve obratio novinarima kako bi im se požalio na 'tešku situaciju' u kojoj se branitelji nalaze. 'Imamo problema s lijekovima, hitna je već dva puta intervenirala, ni vas novinare ne puštaju do nas...', kazao je Glogoški.

Očekujemo da nas pozovu i prime na razgovor predsjednik Vlade, predsjednik Sabora i predsjednica države, jer situacija je vrlo ozbiljna, govori vođa prosvjeda.

‘Nama su ovdje ugroženi životi, mi smo planirali izaći iz crkve danas, ali to nećemo učiniti jer se bojimo za svoje živote, a nakon sinoćnjeg ponašanja policije prema nama. Gospoda iz policije pokušala su oteti Klemma, ali im to nismo dopustili’, tvrdi Glogoški.

Unutra je nas oko 130, kaže on dalje, žaleći se na uvjete jer ‘nemamo gdje obavljati fiziološke potrebe’.

Žali se i da nemaju hrane, ali ponavlja, izaći neće jer se boje za svoje živote. ‘Tužno je da mi – branitelji ove zemlje – moramo tražiti politički azil u nekoj drugoj zemlji’, rekao je.

“Mogu nas samo mrtve odnijeti odavde”, poručio je Glogoški upitan do kada će branitelji izdržati u crkvi, s obzirom da nemaju hrane, lijekova, sanitarnih čvorova.

Na žalost, očekujemo da se zdravstveno stanje pogoršava jer nemamo lijekova i ostalih potrepština”.

Premijeru Milanoviću Glogoški je poručio kako trebaju sjesti za stol i napokon razgovarati.

Više o temi pročitajte OVDJE