Jedan grad organizira besplatne izlete za starije: Plaćeno im je sve, od hrane i vježbi do radionica i plesa

Vijesti 10. ruj 202409:22 0 komentara
Stariji par šeta gradom
Pixabay/Ilustracija

Besplatni jednodnevni izleti zasigurno će razveseliti osječke umirovljenike i starije od 60 godina. Grad Osijek tijekom rujna i listopada organizira izlete u Orahovicu. Program obuhvaća prijevoz, doručak i ručak, sportske vježbe na bazenu ili obilazak grada, radionice o zdravlju i hortikulturi te plesnu aktivnost. Sve aktivnosti su besplatne, poručuju iz osječke gradske uprave.

Besplatne izlete u Orahovicu za osječke umirovljenike i starije osobe organizira Grad Osijek. Prijaviti se mogu svi umirovljenici i stariji od 60 godina koji nisu u radnom odnosu. Prvi izlet je već ovoga petka, 13. rujna, a prijave su počele danas, piše mirovina.hr.

“Jednodnevni izleti organiziraju se tijekom rujna i listopada i za svaki su osigurana po dva autobusa za stotinu osoba. Program izleta provodi se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek. Izlet obuhvaća prijevoz autobusom, hranu, odnosno doručak i ručak, sportske vježbe na bazenu ili obilazak grada Orahovice, radionice o brizi za svoje zdravlje, zdravoj prehrani i hortikulturi te plesnu aktivnost. Sve aktivnosti su za sudionike besplatne, poručuju iz osječke gradske uprave.

Zainteresirani se mogu prijaviti u Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, radnim danom od 8 do 12 sati uz predočenje osobne iskaznice. Službenici će utvrditi pritom radili li se o umirovljeniku, korisniku nacionalne naknade za starije ili nezaposlenoj osobi. Polasci u Orahovicu su s parkirališta ispred Dvorane Gradski vrt u 7:30 sati, a povratak u 17 sati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, na telefone 229-102, 229-105 i 229-106 ili na e-mail [email protected].

“Organizacija ovakvih aktivnosti samo je jedna od mjera kroz koje brinemo o našim sugrađanima starije životne dobi. Pozivamo ih da iskoriste ovu mogućnost druženja, edukacije i uljepšaju si nadolazeće jesenske dane”, poručuju iz Grada Osijeka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!