Bitka za predsjednika SDP-a se zahuktava: U utrku ulazi svima dobro poznato lice

Vijesti 21. kol 202415:34 1 komentar
Ranko Ostojić drži govor na skupu SDP-a
Goran Stanzl/PIXSELL

Pomalo neočekivano, ali utrka za novog lidera SDP-a ipak se zahuktava. U bitku za prvog čovjeka stranke odlučio je ući još jedan njen aktualni potpredsjednik, bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Nije mu prvi put, 2016. je pokušao, odmah nakon odlaska aktualnog predsjednika države Zorana Milanovića. Tada mu je šef kampanje bio Peđa Grbin. Za predsjednika se kandidirao i četiri godine kasnije, neposredno prije istekao roka za kandidaturu. Bilo je to veliko iznenađenje obzirom da je u toj kampanji ranije isticao kako se neće natjecati za čelno mjesto u stranci i to iz razloga kako ne bi naštetio kandidaturi Peđe Grbina koji je na tim izborima, na kraju i odnosio pobijedu, prenosi Večernji list.

Da je zatražio podršku županijskih odbora za svoju kandidaturu potvrdio je i sam Ostojić upozorivši da su do utvrđivanja kandidature sve samo najave. Dodao je i kako se nada da se neće dogoditi i najava uskraćivanja kandidature gradonačelniku Makarske Zoranu Paunoviću.

Kako je Ostojić sam napisao u poruci, koju je poslao svim šefovima županijskih organizacija, i gradonačelnicima u kojoj ih moli za potporu za svoju kandidaturu, kao ključni motiv za kandidaturu spomenuo je upravo Paunovića.

Međutim, Paunović je u tome spriječen, odnosno upozoren je da mu kandidatura neće proći jer nema pet godina članskog staža u SDP-u. Izvori iz stranke kažu da Paunoviću nedostaje točno 11 dana da bi taj statutarni uvjet mogao ispuniti.

“Moja namjera je bila kandidirati se za člana Predsjedništva, ali nakon današnje informacije da će Zoranu Paunoviću, gradonačelniku Makarske biti uskraćena mogućnost kandidiranja za najvišu funkciju u SDP-u odlučio sam zatražiti podršku i za funkciju predsjednika”, stoji u poruci koju je Ostojić poslao šefovima županijskih organizacija stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare