Bjelovar dobiva novi studentski dom: “Veselimo se”

Vijesti 05. lip 202411:36 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Počela je cjelovita obnova zgrade u centru Bjelovara u kojoj će se nalaziti studentski dom na četiri etaže s 35 soba za 63 osobe, te s pripadajućom menzom kapaciteta za 110 studenata, a koristit će je svi studenti koji studiraju u Bjelovaru.

Radove vrijedne 4,9 milijuna eura na javnom natječaju dobila je tvrtka Hidroregulacija. Izgradnja bi trebala biti dovršena u roku od deset mjeseci,

“Studentski dom iznimno je važan za razvoj Bjelovara. Iz Fonda solidarnosti povukli smo 1,7 milijuna eura za konstrukcijsku obnovu. Sada je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti osigurano 4,9 milijuna eura kako bi zgrada prošla cjelovitu obnovu”, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare u srijedu.

Grad Bjelovar će, dodao je, u suradnji s Veleučilištem u Bjelovaru dodatno uložiti novac za unutarnje uređenje same zgrade. Također, dvorišni dio zgrade uredit će iz vlastitih sredstava, a riječ je o otprilike 15 posto vrijednosti cijelog projekta.

Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić navela je da u tom gradu trenutno studiraju 632 studenta, a od toga je 225 redovnih.

“Pravo na subvencionirani smještaj ima 113 studenata, a riječ je o studentima koji nemaju prijavljeno prebivalište u gradu Bjelovaru ni Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Dakle, ovdje će biti mjesta za otprilike polovicu studenata koji na to imaju pravo. Tome se jako veselimo jer će time studiranje u Bjelovaru postati puno atraktivnije”, napomenula je Puharić.

Novi studentski dom s nestrpljenjem očekuju i sami studenti, a predsjednik Studentskog zbora Ivan Ćuk naglasio je kako će novi dom značajno podići kvalitetu studiranja u Bjelovaru.

“Standard studenata Veleučilišta u Bjelovaru značajno će se podići izgradnjom ovog studentskog doma. On će biti u kompleksu sa studentskom menzom, a smješten je svega 50-ak metara od našeg Veleučilišta”, naveo je Ćuk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!