Direktorica gradskog poduzeća tvrdi da je ova voda u Karlovcu pitka, evo kako je reagirala kad su joj ponudili pije

Vijesti 11. ruj 202410:03 0 komentara
Dnevnik.hr

U gradu na četiri rijeke muku muče s pitkom vodom. Iz slavina im teče žuta, čak i smeđa voda. Mjesecima vodu prokuhavaju ili kupuju.

“Ako hoću piti vodu, moram si kupiti vodu, ako hoću kuhati, moram kuhati na kupovnoj vodi, ne usudim se kuhati na toj. Znam nekad nešto skuhati kad je čista, ali da se prokuha voda”, kaže Karlovčanka Ida Galeković za Dnevnik.hr.

U brojnim karlovačkim kućanstvima prizori su isti. Dio građana zbog toga je pisao saborskom zastupniku Zvonimiru Troskotu. Stigao je u Karlovac, naoružan vodom iz karlovačkih domova. “Ljudi žive u strahu, kako će uopće piti ovakvu vodu, kako će uopće nakon mjeseci koje proživljavaju piti ovakvu vodu?” pita mostovac.

Press-konferenciju iz prikrajka je slušala i direktorica Vodovoda i kanalizacije Karlovac. Potom je i ona odlučila nešto reći.

“Voda u Gradu Karlovcu pitka je i zdravstveno ispravna”, rekla je Katarina Malenica, direktorica Vodovoda i kanalizacije, na što ju je jedna od okupljenih građanki zamolila da sama popije vodu. “Ja sam rekla, žuta voda nije za konzumaciju”, odgovorila je, no građani kažu da je voda stalno žuta.

Kako je reagirala direktorica ViK, pogledajte OVDJE.

“To da je voda pitka, ja čisto sumnjam u to, ja sam je pila neko vrijeme, ali sad u zadnje vrijeme je učestalo prljava i uopće više ne pijemo tu iz pipe, ne usudim se piti čak ni kad je bistra”, rekla je Galeković.

Fekalije u centru grada

Podrum pun fekalija problem je stanara zgrade u centru grada. Smrad je neizdrživ.

“To se ne može riješiti osim popravkom te nove kanalizacije koja je stavljena prije pola godine, još nisu radovi završili, a ona već ne funkcionira. To je tako već više od godinu dana”, smatra Matija Volner iz građanske inicijative oštećenih građana.

Što je zajedničko problemu nepitke vode i fekalija u podrumu? Posljedica su radova na aglomeraciji u Zvijezdi, zbog kojih nastaje sve veća šteta iz dana u dan, tvrde Karlovčani.

“Možemo vidjeti da se u jedan od najvećih i najskupljih građevinskih radova pristupilo stihijski, diletantski”, rekao je Ivan Krajcar, predstavnik Hrvatskih suverenista Karlovac.

Radovi bi trebali završiti do kraja godine, ali stanovnici se pitkoj vodi nadaju puno prije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!