Dragičević: Serijalom Glasači radimo nešto što je uloga javnog servisa

Vijesti 08. svi 202418:36 0 komentara

Naša Ivana Dragičević, za svoj serijal Glasači 2024 N1 televizije, dobila je danas Nagradu Europa za televizijsko novinarstvo Hrvatskog novinarskog društva i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i uz potporu Europskog parlamenta. O misiji i važnosti svog serijala, razgovarala je s našim Domagojem Novokmetom u Newsroomu.

“Ono čime sam se bavila to su mladi, jedino što imamo. Ljudski kapital stvara dobra demokratska društva. Ne dajmo slobodu medija, dajmo prostor mladima!”, kazala je Dragičević prilikom primanja nagrade.

Svojim serijalom uspjela je pridobiti interes mladih, kako od strane gostiju i suradnika pa tako i od publike: ” Meni je bilo fantastično da sam ja kao majka gen Z-ovca uspjela kao svoju publiku na društvenim mrežama i za spomenuti serijal dobiti generaciju Z.”

“Vidjeli smo na našim parlamentarnim izborima da su se najednom svi sjetili mladih. U dva saziva Sabora nije bilo niti jednog zastupnika mlađeg od 30 godina. U Europskom parlamentu, od 705 zastupnika, bilo ih je šest mlađih od 30. Do kraja saziva ih je ostalo troje”, dodala je.

Smatra da je najveći problem generacije, koju naziva “full digitalnom”, taj što ne vide važnost one vrste demokracije u kojoj su živjeli oni stariji od njih.

“Meni je užasno važno da na Youtube-u, ako ukucate playlistu Glasači 2024, imate set ekstenzivnih intervjua s najvećim hrvatskim stručnjacima za politike mladih”, istaknula je, a zatim dodala: “Radimo nešto što je uloga javnog servisa.”

Emisija Glasači 2024 je od petka ponovno u programu N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!